DRAGONUL:
Alaturi de Potop, Dragonul e prezent in miturile tuturor culturilor si civilizatiilor din istoria omenirii, dar venerat indeosebi in Extremul Orient, unde ii sunt dedicate multiple sărbători anuale, acolo apare figura cea mai reprezentativă din panteonul zeilor acestei zone.
Chinezii, “fiii Dragonului”, asa cum ei insisi se numesc, considera simbolul ca fiind cel mai protector dintre toate.
În cealaltă parte a lumii, America, este uşor de identificat cu şarpele cu pene, Quetzalcoatl, zeul pe care îl venerează incaşii şi mayaşii, aşteptat şi-acum.
În Europa, odată cu evul mediu, balaurul-dragon a căpătat o semnificaţie ceva mai puţin benefică precum a celei din orient, preluand sarcina de pastrator, pazitor al comorilor, al numelui si puterii, fiind intalnit adesea pe blazoanele nobiliare ori steagurile de lupta.
Cu siguranta nu este un simbol exclusiv masculin si in sprijul ideii cel mai bun exemplu este cel al lui Daenerys Targaryen – Mama Dragonilor.
In fiecare dintre noi exista un Dragon, doar ca unii dorm iar altii sunt lenesi. E in sarcina noastra sa-i trezim, desi sunt greu de stapanit, insa alaturi de el nimic nu ne poate sta impotriva.
In medalionul prezentat de mine am ales tipul Dragonului Celest, primul dintre cei noua, stapanul cerului si al pamantului.