Medalion Svastica

De parc-ar fi vreun secret: da, dom’le, fac si vand bijuterii, osebit ca prima parte chiar imi place, mai cu seama cand e vorba de simboluri cu aura ezoterica, ca ce alta dovada mai buna decat saitul de fata? Motivul? Simplu: traim un timp in care oamenii cauta si se cauta, majoritatea fugind bezmetici de de ei insisi, aruncandu-se la-ntamplare asupra a tot ce li se pare deosebit, nou, nemaivazut, nemaiauzit, chit ca aproape toate-s de-o varsta cu focul ori de-un leat cu apa calda…
Monchericilor, sa fim bine intelesi, eu nu va ofer leacuri de galci, talismane de vindecat diabetul sau impotenta, ca nu-s Mama Omida, iar cine intelege trebusoara asta, mai vorbim, cine nu, sa ma ocoleasca!
Eeee… si cum spuneam: mai deunazi imi intra un cumatru-n pravalie, client vechi, dintre cei care au facut safteaua saitului, si-mi cere, nici mai mult, nici mai putin, decat o svastica.
– Pai, fratie, nu stii ca-i un simbol interzis? il intreb eu.
– Ba da, insa de vreme ce legea asta-i facuta de niste idioti, tot d’al d-astia s-o respecte!
Dragii mosului, sa stiti ‘mneavoastra ca mult adevar ie-n zicerea d-aici…
Nu-sh’ cum dracu s-a-mpamantenit ideea ca spui svastica si tot natul se duce cu mintea la nazism, de parca simbolul le-ar apartine sau ar fi nascocit de ei.
Nimic mai fals!
Daca prin cine stie ce minune va paleste, asa… din senin, setea de adevar, veti afla ca cel mai vechi simbol religios e svastica -si nu doar atat! Poate-i singurul (aici mai am de cercetat, insa deja-s aproape sigur!) prezent in toate timpurile, toate culturile, toate religiile, toate colturile pamantului, de la galbeni si pan’ la negri, de la inuiti si pan’ la guarani.
Ca niscaiva ipochimeni au defilat cu ea in frunte? Da’ zvastica ce vina are?!…
Enfin, hai ca nu vreau sa va mai plictisesc, nici sa va rapesc placerea de a cauta si singuri adevarul spuselor mele, asa ca inchei aici, nu inainte de a pune poze cu medalionul facut dupa dorinta cumatrului si putirinta mea:

Exista un numar destul de mare, cand socotim teoriile care incearca sa explice universalitatea svasticii, pentru inceput amintesc doua dintre ele.
Prima sustine ca simbolul ar fi aparut in spatiul carpatic, ba chiar voci ale nationalismului exacerbat ii numesc pe daci drept autori, iar de aici s-ar fi raspandit in lumea intreaga. Ca baza a ideii in sine ne este prezentat argumentul ca cea mai veche dovada arheologica provine din regiune, insa, dragilor, parca nu m-as increde prea mult in trebusoara asta, odata ce nu-mi pot imagina vreun dac vaslind pana-n Australia, iar de inotat, nici atat!
A doua-i legata de ipoteza unei civilizatii si culturi unice, care a influentat constant dezvoltarea rasei umane, calul lor de bataie fiind, cel mai adesea, piramidele si, mai exact, prezenta lor pe mai toate continentele, insa eu iarasi carcotesc – de!… o fi ceva instinctual? – pen’ ca, s-avem rezon:  epocile difera pe distanta de milenii! Egiptenii s-au lasat de “sportul” ridicarii edificiilor de acest tip, cu aproximativ o mie si ceva de ani inainte ca ele sa-si faca aparitia in cele doua americi sau Asia, insa dac-ai vrea sa-i contrazici pe autorii amintitei ipoteze si-n privinta svasticii, n-ai avea cum, odata ce ea transcede neabatuta intreaga istorie a civilizatiei de oriunde.

As putea culege la intamplare zeci, sute, mii de fotografii ale svasticii, ca-i plin netul de ele, incepand cu nume de localitati, embleme ale unor echipe sportive si terminand cu reclame de pe cutiile cu chibrituri, insa n-am de gand sa va incarc prea mult memoria vizuala, asa ca ma rezum la o fotografie din colectia personala, cea a coroanei reginei Maria, realizata la Paris, dupa planuri venite din tara, intre anii 1921-1922, perioada in care Hitler isi exersa talentul oratoric in fata unor mici grupuri de cheflii, prin crasmele bavareze…

Medalioanele prezentate au diametrul intre 23 si 27 mm, sunt din argint 925/000 si costa 110 de lei. Pot fi executate si din aur, insa doar la comanda, cu materialul dumneavoastra.

L.E. Imagine a caii Lactee obtinuta de telescopul Kepler apartinand NASA:

Eu nu gasesc asemanarea ca fiind intamplatoare, voi?

Alte detalii privind programul magazinului si contact gasiti in sectiunea About.

47 thoughts on “Medalion Svastica

    1. Acu Calin Ioan

      Veti primi un e-mail in urmatoarele clipe, va rugam verificati-va casuta postala.

  1. Sunt interesat de un medalioan svastica cu diametrul de 27 din argint 925/000 la pretul de 90 de lei.

  2. Aha.De unde doamne iarta-ma ai facut rost de asa ceva?Ca eu tot am cauat si nu am gasit.Pretul se mai negociaza sau nu?
    Iar daca poti chiar imi doresc sa stiu de unde pot face de rost de asemena lucruri.

    1. @ Joker
      In ordinea intrebarilor si observatiilor:
      – Eu fac toate bijuteriile prezentate pe sait.
      – Pare-se ca totusi ai gasit ce cautai, nu-i asa?
      – Hai sa fim seriosi… La 90 de lei am putea negocia doar la un nivel superior.
      – Comanzi aici si primesti medalionul prin posta, plata facandu-se ramburs. Daca esti din Bucuresti, vii la magazin si-l ridici.

  3. Buna ziua. Cam cat timp dureaza executia unui medalionului acesta cu diametrul de 27 mm din argint 925/000 ?

    Multumesc anticipat.

    1. @ Berezovschi

      In principiu raspunsul ar fi da, cata vreme cadem de acord ca svastica nu e un simbol nazist inainte de toate, insa eu, cel care le face, prefer aceasta reprezentare.
      Poate in timp imi voi largi optiunile, insa nu cred sa fie prea curand.

  4. Salut , imi poti face te rog un medalion cu svastica normala? Dar fara rotunjiri,asa cum e ea normala. Daca se poate te rog contacteaza-ma pe e-mail sau lasa-mi aici un raspuns.

    1. @ Skinhead
      Acesta e singurul model pentru svastica pe care il fac acum.
      Poate in viitor vor mai apare si altele. Urmareste saitul.

    1. @ Andrei Stinga
      Primiti raspunsul pe adresa de e-mail, va rugam verificati-va casuta postala, inclusiv in SPAM.

  5. As vrea si eu sa fac o comanda de medalion cu svastica insa pentru inceput as vrea sa stiu unde isi are sediul magazinul dumneavoastra?

  6. Buna ziua,sunt si eu interesata de un medalion cu svastica dar cea nazista si o pereche de cercelusi acealasi model.
    Cum va pot contacta???multumesc frumos!

  7. Hei , mai faci medalioane de genul , mar interesa si pe mine ,cum trebuie sa procedez ? ^^

  8. BUNA ZIUA SI SANATATE SI NOROC IN TOATE; desi sunt cadru militar, am un mic “muzeu”, cu CRUCEA DE FIER CLS I-A, A UNCHIULUI MEU, (FRATELE BUNICII ),CARE A LUPTAT IN WW2(ASA ERA PE ACEA VREME), ALATURI DE LUFTWAFFE, PE AVION DE VANATOARE, VEDETI ROG, PE GOOGLE – PILOT MILITAR HAPAIANU GHEORGHE; mai am 2-3 medalii ca WINTERSCHACHT IM OSTEN-CAMPANIA DE IARNA,… ROG, CA OM CARE MAI CITESTE MULT in timpul liber, sa imi spuneti, daca aveti o ZVASTICA CU BRATELE OVALE(am vazut asa ceva dar nu de aur, de inox, ca asa ca tot romanasul ce traieste din bani curati, mai am datorii la banci); acest simbol este gasit si pe ulcioarele de lut a dacilor, in China pe gulerasele copiilor – ca noroc, in India, italia- pe mozaicuri, in Asia, a ajuns pana in Oceania…. ADUCE NOROC LA CEL CE O RESPECTA SI O POARTA LA GAT; SPER SA NE REVEDEM, LA MAGAZIN, E F. BUN SI UTIL, CU DEOSEBITA STIMA. E un simbol de mii de ani dinainte de crestinism, fraier e cel ce nu stie, …din acestia din pacate sunt destui.

  9. Buna ziua, ma intereseaza un medalion cu svastica si unul cu floarea vietii cu cele sapte chakre cu tot cu lantisoare, ma puteti ajuta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.